PAMOKOS MUZIEJUJE

Pamokos netradicinėje aplinkoje mokiniams ne naujiena. Jos visada yra laukiamos, nes pakeisti klasę į kitą vietą yra ne tik smagu, bet ir naudinga: šitaip geriau prisimenama išgirsta informacija, dažnai laukia neįprastos veiklos.

Spalio 14 dieną kai kurie IVg klasės gimnazistai vyko į Krėvės-Mickevičiaus memorialinį muziejų, esantį Subartonių kaime, Varėnos rajone. Čia jiems vestos dvi integruotos lietuvių kalbos ir literatūros ir istorijos pamokos netradicinėje aplinkoje. Pamokas organizavo mokytojos Zita Rutkauskienė ir Nijolė Milienė.

Pamokos pradėtos muziejaus kiemelyje, įsikūrus ant sėdmaičių. Jauki rudeninė aplinka padėjo įsiklausyti į muziejininkės sakomą informaciją apie patį atnaujintą muziejų ir, žinoma, apie Dzūkijos krašto garsų rašytoją Vincą Krėvę-Mickevičių. Būtent čia IVg gimnazistai Kamilė Valvonytė ir Dovydas Stočkūnas kūrybiškai skaitė ištrauką iš rašytojo plunksnai priklausančios dramos „Skirgaila“. Pažintis su kūrėjo asmenybe, jo gyvenamuoju laikmečiu ir, žinoma, įvairiažanre kūryba buvo tęsiama muziejuje-name. Atnaujinta stendų informacija, gyvenamoji namų aplinka, IT pasitelkimas perteikiant informaciją žaidimo-klausimyno forma – viskas informatyvu ir naudinga. Beje, aplankytos ir Subartonių kaimo kapinaitės, uždegta atminimo žvakutė ant rašytojo kapo.

Taigi, ketvirtokai gimnazistai pažintį su rašytoju Vincu Krėve-Mickevičiumi pradėjo netradicinėje aplinkoje.

Mokytoja Nijolė Milienė