PAMOKOS GAMTOJE

Rugsėjo 10 dieną 4 klasės mokiniams pamokos vyko netradicinėje aplinkoje – Metelių regioniniame parke.

Mokinius prie Metelių apžvalgos bokšto pasitiko Metelių regioninio parko lankytojų centro administratorius Artūras Pečkys. Jis pakvietė užlipti į 12 metrų aukščio bokštą, forma primenantį susuktą nendrių pėdą. Ketvirtokai sužinojo, iš kur kilo miestelio pavadinimas ir kad apžvalgos bokštas stūkso pietinėje Metelių kaimo dalyje, prie pagrindinio kelio. Nuo jo apžvelgė Metelių kraštovaizdžio draustinio objektus: Metelio ežerą, paukščiams svarbią šlapią Kemsinės pievą, Metelių kaimą ir kitoje ežero pusėje stūksantį Papėčių piliakalnį. Vaikai nuvažiavo prie Dusios ežero, matė besibūriuojančius paukščius. Po paukščių stebėjimo prie Dusios ežero Metelių regioninio parko lankytojų centro administratorius Artūras Pečkys vedžiojo ketvirtokus pažintiniu taku po Širvinto mišką ir papasakojo apie vertingiausius parko augalus.

Žygio metu ketvirtokai mokėsi atpažinti medžius, krūmus, žoles ir grybus ir turėjo įveikti įvairias kliūtis – eiti rąstu, ,,siūbuojančiu lieptu“, žingsniuoti šokinėjant ant kelmų. Linksmai žaisdami, vaikai sužinojo, kokie augalai auga Metelių regioniniame parke, kurie iš jų yra vaistiniai, o kurie nuodingi, kokie paukščiai ir gyvūnai paplitę šiame draustinyje.

Ši išvyka vaikams suteikė ne tik gerų emocijų, bet ir naudingų žinių, padėjo ugdyti ekologinį sąmoningumą bei draugiškumą gamtai.

Mokytoja Laimutė Gražulienė