ANTROKŲ IR TREČIOKŲ DIENA BIRŠTONE

Rugsėjo16 dieną 2 ir 3 klasės mokiniai su mokytojomis Aurelija Kuncevičiene ir Diana Stankeviče vyko į Birštoną. Pagal kultūros paso renginių programą kiekviena klasė dalyvavo edukacijose ,,Cukraus pasaka“ bei ,,Viešnagė Nemuno kilpose“.

Mokiniai pamatė iš cukraus pastatytus miniatiūrinius Lietuvos architektūros statinius: gotikinį Napoleono namą, renesansinę Dailininko vilą, Marijampolės cukraus fabriką, Kėdainių stiklių namus. Namukai „maži, bet dideli“ – jų svoris nuo 5 iki 10 kilogramų, jų statybai cukraus prireikia dar daugiau. „Statybinė medžiaga“ atkeliauja tiesiai iš seniausio Lietuvoje cukraus fabriko Marijampolėje. Vaikai stebėjo, kaip yra verdama cukraus masė. Dalyviai išgirdo „Cukraus namuko“ istoriją, apipintą legendomis ir sakmėmis, o namo iškeliavo su pačių pasigamintu darbeliu iš cukraus.

Mokinukai tyrinėjo, mokėsi, sužinojo daug įdomių faktų ir atsakymų į klausimus: kodėl šiose vietose Nemunas taip kilpinėja, koks yra aukščiausias Lietuvos medis ir kur jis auga, ką vadiname sieliais? Žaisdami interaktyvius žaidimus, susipažino su didžiosiomis Nemuno kilpomis, prisiminė, kokios žuvys ir paukščiai gyvena ilgiausioje Lietuvos upėje.

Mažieji pasivaikščiojo po Birštono centrinį miesto parką, aplankė Mineralinio vandens garinimo bokštą, kvėpavo sveikatai naudingų mineralų prisodrintu, „jūrinio efekto“ oru.

Geras oras bei puiki nuotaika mokiniams suteikė daug gražių emocijų. Klausydami, atlikdami įvairias užduotis, žaisdami interaktyvius žaidimus, stebėdami parke augančius augalus, jie įgijo naudingos patirties, papildė gamtamokslines žinias, kurias panaudos per pasaulio pažinimo pamokas bei kitas veiklas.

Mokytoja Aurelija Kuncevičienė