„GIMNAZIJOS DIENA – BENDRUMO ŠVENTĖ 2022“

Balandžio 29-ąją Miroslavo gimnazijoje vyko tradicinė nepamokinio ugdymo diena „Gimnazijos diena – bendrumo šventė 2022“. Pagaliau po ilgo laiko visi kartu vėl galėjome susiburti į bendrą ratą ir pasidžiaugti pasiekimais bei nuveiktais darbais.

Dieną pradėjome prevencinės programos „Savu keliu“ veiklomis – klasės auklėtojos bei mokytojos vedė klasės valandėles. Kiek vėliau sugužėję į vestibiulį pasidžiaugėme pačiais aktyviausiais gimnazijos nariais, nes vyko nominacijų „Esame matomi“ teikimas (mokiniai nominavo mokytojus, mokytojai nominavo mokinius). Nuo trečios pamokos prasidėjo kūrybiškumą ir bendradarbiavimą skatinančios veiklos bei susitikimai su įvairiausiais svečiais.

Pradinėms klasėms įdomias, įtraukiančias bei motyvuojančias veiklas vedė Alytaus r. visuomenės sveikatos biuro specialistės Dovilė Bunevičiūtė bei Dovilė Rimašauskienė. O vyresnieji, 5-12 klasių mokiniai, galėjo iš arčiau susipažinti su lietuvių tradiciniais tautiniais žaidimais bei Lietuvos etnosporto komiteto veiklomis. Tuo pasirūpino LEK prezidentas Stanislav Bajurin, kuris ne tik pravedė nuotaikingus užsiėmimus, tačiau kartu pasirūpino, jog mokyklos bendruomenė galėtų ugdyti etnosporto entuziastus. Gimnazijai buvo įteikta dovana – žaidimo „Muštukas“ įranga. Mokiniai taip pat susitiko su Regioninio karjeros centro atstove I. Grigaitiene bei Lietuvos Raudonojo kryžiaus savanore. Viešnios kalbėjo apie dabartines karjeros ir savanorystės galimybes.

Šventės metu nepamiršome ne tik fizinės, bet ir protinės veiklos, todėl organizavome įvairias viktorinas. Antrokai gimnazistai Kamilė Žąsaitytė bei Alanas Rudaitis pasirūpino, jog mokiniams netrūktų veiksmo bei smagių varžybų. Buvo organizuojamas žaidimas–viktorina „Geltona, žalia, raudona“. Na, o sukauptas žinias apie mokyklą pasitikrinome dalyvaudami IVg klasės merginų parengtoje viktorinoje „Ar gerai pažįsti savo gimnaziją?“.

O kokia gi šventė be torto? Gimnazijos dieną užbaigėme prie arbatos puodelių, skanaudami šviežutėlius desertus… Džiaugiamės turiningai, prasmingai bei smagiai praleidę laiką. Dėkojame renginio svečiams ir nuoširdžiausiai tikimės, jog jau netolimoje ateityje vėl susibursime ten, kur taip gera sugrįžti…

IVg klasės mokinė Eglė Žilinskaitė