TREČIOKĖ – RESPUBLIKINIO PRANEŠIMŲ KONKURSO LAUREATĖ

Mykolo Romerio universiteto Edukologijos ir socialinio darbo institutas, Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komitetas, Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, VO ,,Gelbėkite vaikus“, Artūro Noviko džiazo mokykla, UAB ,,Tavo mokykla“, IĮ ,,Aukso pieva“, UAB ,,Venipak Lietuva“ ir informacinis partneris LRT 2021 m. birželio 1 dieną jau penktą kartą kvietė kartu paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Jai pažymėti buvo suorganizuoti vaikų konkursai (pranešimų ir piešinių) ir konferencija „Lietuvos vaikų balsas“.

Konkursų ir konferencijos tikslas – suteikti vaikui galimybę kūrybinėmis ir meninėmis priemonėmis išsakyti savo nuomonę jam rūpimais klausimais ir atkreipti suaugusiųjų, ypač politikų, dėmesį į vaikų balsą.

Vaikai buvo kviečiami dalyvauti pranešimų ir /arba piešinių konkursuose tema ,,Vaikų žemė“ .Šių metų konferencijos idėja paremta Justino Marcinkevičiaus eilėraščio citata: ,,Jeigu šita žemė kam priklauso, tai pirmiausia, žinoma, vaikams“.

Mūsų gimnazijos 3 klasės mokiniai, socialinė pedagogė Inga Andruškevičienė ir mokytoja Laimutė Gražulienė birželio 1 dieną dalyvavo virtualioje konferencijoje ,,Lietuvos vaikų balsas“ dėl labai svarbios priežasties: čia trečiokė Gerda Poženčiūtė renginio metu skaitė savo pranešimą ,,Pranešimas suaugusiems“.

Mergaitė buvo apdovanota rėmėjų dovanomis ir pažymėjimu, liudijančiu, kad tapo renginio „Lietuvos vaikų balsas“ pranešimų konkurso „Vaikų žemė“ laureate.

Didžiuojamės Gerdos laimėjimu ir linkime sėkmės kituose konkursuose!

Mokytoja Laimutė Gražulienė