Šventėme Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną

Kovo 11-ąją sukako 31-eri metai, kai buvo pasirašytas nepriklausomos Lietuvos istorijai svarbiausias dokumentas – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktas. Šis dokumentas valstybei reiškė kur kas daugiau nei tik akto pasirašymą, jis žymėjo naują pradžią, naują kelią į demokratiją, į laisvę. Ta laisvė vienijo žmones, įkvėpė naujam etapui, kuriame neliko vietos karui, priespaudai ir įvairioms negandoms.

Minėdami šią iškilią mūsų valstybei datą, Miroslavo gimnazijos moksleiviai kovo 10 dieną dalyvavo įvairiose veiklose. Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), minėdama valstybei ypatingą šventę – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną pakvietė mokinius į virtualų protmūšį K11, kurį vedė protmūšių karalius Paulius Ambrazevičius. Mūsų gimnazijos komandą skambiu pavadinimu „Penki draugai“ sudarė Eglė Žilinskaitė (IIIg), Rugilė Januškauskaitė (IIIg), Kamilė Valvonytė (IIIg), Ernestas Naujalis (IIIg) ir Lukas Januškauskas (IVg). Mokiniai džiaugėsi, kad  linksmai ir turiningai praleido laiką, nes protmūšis buvo įdomus, suteikė daug naujų žinių.

Kita veikla, kurioje mūsų gimnazija dalyvauja jau ne pirmus metus – Nacionalinis konkursas

„Lietuvos istorijos žinovas”. Konkurso tikslas – žadinti ir stiprinti domėjimąsi Lietuvos istorija Tėvynėje ir pasaulyje, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe. Šiais metais konkursas buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos 31-osioms metinėms. Jame savo žinias pasitikrino visi IIIg ir IVg klasių mokiniai.

Ig ir IIg klasių moksleiviai išklausė VU Teisės fakulteto dėstytojo prof. habil. dr. Vytauto Nekrošiaus paskaitą apie demokratines vertybes, teises ir laisves.

Taip saugiai, linksmai ir įdomiai pasitikome Kovo 11-osios šventę. Didžiuokimės, vertinkime ir saugokime savo šalies Laisvę ir Nepriklausomybę!

Zita Rutkauskienė, istorijos mokytoja