Miroslavo gimnazijos mokiniai – projekto „Iššūkis sporto žvaigždei“ dalyviai

2020 metų lapkričio mėnesį, prasidėjus karantinui, kaip ir daugelis Lietuvos mokyklų gavome kvietimą dalyvauti projekte „Iššūkis sporto žvaigždei“. Jo tikslas – į aktyvų laisvalaikį įtraukti net tuos vaikus, kurie vietoje fizinio aktyvumo renkasi žalingus įpročius ar netinkamą veiklą. Projektas tikrai sudomino ne vieną, nes buvo skelbiama, kad jaunimas ne tik turės galimybę susipažinti su įvairiomis sporto šakomis bei jų atstovais, tačiau kartu išbandys šiuolaikinius standartus atitinkančią fizinio lavinimo popamokinių veiklų metodiką. Štai todėl programos „Jaunimas gali“ Miroslavo gimnazijos komandos ,,Sporto fanų“ trenerės Ingridos Rauličkienės paraginti nedvejodami priėmėme kvietimą dalyvauti šiame projekte.

Pirmojo etapo užduotis buvo sukurti minutės trukmės vaizdo įrašą bei parodyti, kodėl būtent mūsų mokykla yra verta būti šio projekto dalyve. Džiaugiamės, jog Miroslavo gimnazijos ,,Sporto fanų“ komanda iš daugiau kaip 100 projekte dalyvavusių komandų pateko į geriausiųjų dvidešimtuką. Dėl pandeminės situacijos Lietuvoje projektas laikinai buvo pristabdytas, tačiau, keičiantis situacijai, nuspręsta jį tęsti nuotoliniu būdu. Štai todėl Miroslavo gimnazijos 5-8, I-IVg klasių mokiniai kovo 2 dieną Zoom platformoje turėjo galimybę dalyvauti susitikime su pripažintu geriausiu Lietuvos salės futbolininku Justinu Zagursku. Šis sportininkas yra triskart Lietuvos salės futbolo čempionas, taip pat buvo Gruzijos čempionas tuo metu, kai žaidė šioje šalyje. Justinas Zagurskas bendraudamas su mokiniais pabrėžė svarbiausias charakterio bruožus, padedančius žmogui siekti tikslo, tobulėti. Jis minėjo, kad labai svarbu užsispyrimas, troškimas siekti geriausio rezultato, atkaklus darbas, tvirtas charakteris, nuolatinis tobulėjimas. Na, o kalbėdamas apie savo veiklą akcentavo, jog jam kur kas svarbiau atiduoti rezultatyvų perdavimą, negu pelnyti įvartį.

Kovo 4 dieną „Sporto fanų“ trenerė Ingrida Rauličkienė bei IIIg klasės mokinė Eglė Žilinskaitė dalyvavo projekto laidos filmavime, kurį transliuos Sport1 televizija. Filmavimo metu pasidalinome savo mintimis apie aktualiausias šių laikų jaunimo problemas: per mažą fizinį aktyvumą bei sveikatos ugdymą pandemijos metu, vis dar esančias žalingų įpročių problemas. Tikimės, jog mūsų filmavimas praėjo sėkmingai ir jau greitai išvysime reportažą, kuriame stebėsime, ar sportininkas Justinas Zagurskis priims iššūkį, kurį jam metė gimnazijos „Sporto fanų“ komanda.

Tikimės, jog, dalyvaudami projekte „Iššūkis sporto žvaigždei“, galėsime varžytis, demonstruoti sportinius pasiekimus, bendrauti, ugdytis socialinius įgūdžius tarprajoniniuose turnyruose. Nekantraujame išmėginti jėgas, kai atlikinėsime vis naujas užduotis, norime kuo dažniau išeiti iš savo komforto zonos, patirti daug pozityvių emocijų!

IIIg klasės mokinė Eglė Žilinskaitė, komandos „Jaunimas gali“ trenerė Ingrida Rauličkienė