Jaunieji šauliai Sausio 13-jai skirtose veiklose

Alytaus r. Miroslavo gimnazijos jaunieji šauliai, minėdami Laisvės gynėjų dienos 30-metį, dalyvavo įvairiuose renginiuose, susitikimuose, protmūšiuose. Kiekvienas jaunasis šaulys pasirinko norimą veiklą. O rinktis tikrai buvo iš ko.

Norintieji sprendė testą ,,Ką žinote apie Sausio 13-ąją“. Kartu su programos #Jaunimas gali nariais dalyvavo susitikime su Algirdu Kaušpėdu ,,Pokalbis apie Laisvę“. Prisijungė prie visuotinės pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“. Uždegdami žvakutes savo namų languose,  prisiminė prieš 30 metų pasiektą pilietinę pergalę.

Sausio 13 dieną, pasirinkę tinkamą  distanciją, jaunieji šauliai dalyvavo nuotoliniame bėgime, kurį organizavo Lazdijų rajono A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos ir Šventežerio mokyklos fizinio ugdymo mokytoja Asta Ravinskaitė Bagdonienė, Laisvės gynėjų dienai paminėti.

Mokiniai dalyvavo ir Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos organizuotame virtualiame protmūšyje jaunimui „Trisdešimt Laisvės metų“ ir CRI kartu su Nyderlandų Karalystės ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados organizuotoje interaktyvioje ONLINE žinių medžioklėje – ,,Pažink sąjungininką“. Jaunieji šauliai aktyviai prisijungė ir prie LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės organizuoto konkurso – 5 km. žygio Sausio 13-jai paminėti. Būrelio vadovė Aušra prisijungė prie Sausio 13-osios minėjimo savo žingsniais!

Atlikdami įvairias veiklas prisiminėme, kokia nepaprastai svarbi mums ši diena.

Jaunųjų šaulių būrelio vadovė Aušra Asakavičienė