ŽINGEIDŪS ANTROKAI

Kovo 8 d. 2 klasės mokiniai dalyvavo respublikinėje nuotolinėje pamokoje „Įdomiausi pasaulio namai“, kurią vedė Šiaulių techninės kūrybos centro sumaniosios inžinerijos mokytoja Simona Skėrė.
Antrokai susipažino su žodžio „namas“ sinonimais, pamatė, kad pasaulyje šiandien galima rasti pačių keisčiausių ir įvairiausių architektūros pavyzdžių, kuriuose gyvena žmonės. Pamokos metu mokiniai pamatė neįprastus pasaulio pastatus – išmaniuosius ofisus – Berlyno Kubą ir Oslo K5. Antrokai skaičiavo, kokių specialybių žmonių turi prisidėti, kad šeima pasistatytų namą, suprato, kad klimatas turi įtakos namų statybai. Vaikai sprendė kryžiažodžius, piešė savo svajonių namus.
Vėliau antrokai dalyvavo VŠĮ Būk saugus LT edukacijoje „Aš myliu Lietuvą“. Jie spalvino Lietuvos simbolius, virtualiai keliavo po Lietuvos etnografinius regionus, tyrinėjo žemėlapį, sužinojo, kad skirtinguose regionuose žmonės ir kalba skirtingai – tarmiškai. Bet svarbiausia, kad antrokai suprato, jog gera turėti savo namus, o visų brangiausia yra mūsų Tėvynė – Lietuva.

Mokytoja Laimutė Gražulienė

« 6 »