ŽALIOJI PALANGĖ MIROSLAVO GIMNAZIJOJE

Gimnazijos 2 ir IVg klasių mokinių komanda, vadovaujama mokytojų J. Krisiulevičiūtės ir R. Kančienės, dalyvavo ekologiniame konkurse „MANO ŽALIOJI PALANGĖ“, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Vilniaus universiteto Botanikos sodas. Šio konkurso tikslas – skatinti domėjimąsi augalais ir jų panaudojimo galimybėmis, kuriant sveiką edukacinių erdvių aplinką, ugdyti atsakomybę už savo aplinką. Šių metų konkurso tema buvo „Augalų architektūra ir dizainas“. Dalyviai buvo kviečiami įsirengti žaliąsias palanges klasėse ir kitose patalpose, naudojant augalus kurti įvairias augalų kompozicijas.

Augalai yra neišsenkamas techninių ir architektūrinių atradimų bei genialių sprendimų šaltinis, todėl mūsų gimnazijos mokinių komanda tyrinėjo augalų įvairovę, susipažino su jų dalimis, ieškojo žmogaus kūrinių ir augalų panašumų, augalų sandaros bruožus lygino su žmonių sukurtais daiktais bei prietaisais. Gimnazijos erdvėse iš įvairių augalų bei įvairių pagalbinių priemonių mokiniai sukūrė kompozicijas bei stendą „Augalai, įkvėpę atradimus“.

Mūsų gimnazijos komanda tapo šio ekologinio konkurso laureate ir iš 400 konkursui pateiktų darbų pateko tarp 27 kūrybiškiausių ir įdomiausių žaliųjų palangių kūrėjų.

Gegužės 25 d. Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose įvyko konkurso „Mano žalioji palangė“ baigiamasis renginys. Visus konkurso laimėtojus pasveikino Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Valdas Jankauskas, Vilniaus universiteto botanikos sodo direktorius dr. Audrius Skridaila. Vilniaus universiteto botanikos sodo Komunikacijos ir paslaugų skyriaus vyr. specialistė Rasa Ryliškienė apibendrino darbus, pateikė naujų idėjų kitiems metams. Konkurso nugalėtojams buvo organizuotas iškilmingas apdovanojimas, edukacinė ekskursija.

Dėkojame konkurso organizatoriams ir rėmėjams už gautas dovanas bei suteiktą galimybę patirti pažinimo džiaugsmą.Tikėkimės, kad šis konkursas paskatins mokinius daugiau dėmesio skirti savo aplinkai, ją puoselėti ir saugoti.

Mokytoja Reda Kančienė