Ekofanai „Žaliosios olimpiados“ finale

Miroslavo gimnazijos mokinių komanda EKOFANAI, kurios nariai yra Ig klasės mokinė Kamilė Žąsaitytė, IIIg klasės mokiniai Rugilė Januškauskaitė, Kamilė Valvonytė, Eglė Žilinskaitė, Ernestas Naujalis ir IVg klasės mokinys Lukas Januškauskas, vadovaujami mokytojos R. Kančienės, jau trečius metus dalyvauja VšĮ „Žaliasis taškas“ organizuojamame projekte „Žalioji olimpiada“. Šio projekto tikslas – netradiciškai ugdyti Lietuvos mokinių ekologinį sąmoningumą – perteikti ekologijos ir aplinkosaugos žinias, formuoti įpročius, ypatingą reikšmę teikiant teisingam atliekų tvarkymui, racionaliam resursų naudojimui, aplinkos kokybės gerinimui. Nors karantinas ir sutrukdė olimpiados rengėjų planus, bet veiklos nenutrūko.

Pirmame olimpiados etape komanda EKOFANAI pasinėrė į praktinį iššūkį – prisijungė prie olimpiados organizatorių  paruoštos VASAROS UŽDUOTIES vykdymo. Visą vasarą komandos nariai fiksavo ir tvarkė aplinkosauginius pažeidimus savo artimoje aplinkoje – Benderkos miškelyje, Obelijos ežero pakrantėje, Obelijos giraitėje ir kt.  Komandos nariai surinko apie 28 kg plastiko, 4 kg popieriaus, 15 kg stiklo, 10 vnt. padangų, 6 kg statybinių atliekų.

Kartu su kitomis 30 šalies mokyklų komandų, geriausiai atlikusių VASAROS UŽDUOTĮ,   gimnazijos komanda pateko į antrąjį olimpiados etapą – pusfinalį. Spalio 1 dieną EKOFANAI virtualiai varžėsi su kitomis komandomis ir po įnirtingos kovos iškovojo kelialapį į  FINALĄ. 

Lapkričio 11 dieną komanda nuotoliniu būdu dalyvavo Nacionalinės „Žaliosios olimpiados“ FINALE ir kartu su kitomis 10 šalies komandų demonstravo ekologijos ir aplinkosaugos žinias, susijusias su žiedine ekonomika, tvaria aplinka, klimato kaita, atliekų tvarkymu. EKOFANAI pateko į finalistų penketuką. Olimpiados Finalinis renginys buvo organizuojamas kartu su Andriaus Tapino vadovaujama „Laisvės TV“.

Džiaugiuosi, kad komanda EKOFANAI prisideda prie aplinkos išsaugojimo darbais ir žiniomis. Dėkoju šaunios komandos nariams už aktyvumą, organizuotumą, gražų komandinį darbą.

Iki kitos „ Žaliosios olimpiados“!

Mokytoja  Reda Kančienė