Šeštokai matematikos mokėsi netradiciškai

Spalio 22 dieną 6 klasės mokiniai net dvi pamokas mokėsi netradicinėse erdvėse. Per vieną pamoką dirbome Alytaus rajono viešojoje  bibliotekoje – Miroslavo filiale. Mokiniai matavo įvairių knygų storius ir juos dalino iš puslapių skaičiaus. Taip nustatė vieno puslapio storį ir pasikartojo dešimtainių skaičių dalybą. Buvo įdomu, ar skiriasi ir kiek skiriasi puslapių storiai vaikiškose knygutėse ir rimtuose storuose romanuose. Vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė noriai pasidalino su mokiniais, kokių žanrų knygų yra bibliotekoje, kokių dydžių ir kokių formatų. Pamatavę įvairių knygų ilgius ir pločius, paskaičiavome, koks knygos viršelio plotas. Čia prireikė pasikartoti dešimtainių skaičių daugybą, stačiakampio ploto skaičiavimą.

Kitą pamoką išėjome į gimnazijos teritoriją paskaičiuoti, kokie medžiai ir krūmai čia auga. Suskaičiavome, kiek iš viso yra medžių ir krūmų, kurią jų dalį sudaro spygliuočiai, kurią lapuočiai. Mokiniai turėjo atlikti ir daugiau įvairių užduočių, susijusių su surinkta informacija: tai ir statistinė informacija, ir jos vaizdavimas grafiškai, ir skaičiaus dalies reiškimas paprastąja trupmena, dešimtaine trupmena bei procentais.

Taigi prieš atostogas šeštokai pasikartojo, ką jau mokame ir kaip tas žinias galima pritaikyti gyvenime praktinėse veiklose.

Matematikos mokytoja Aldona Gelažauskienė