VASARIO 16-ĄJĄ PASITINKANT

Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Minėdama šią svarbią datą, Mokinių tarybos iniciatyva, gimnazijos bendruomenė vasario 15-tą dieną pradėjo „Tautiškos giesmės giedojimu mokyklos kieme.
Visą dieną gimnazijoje netrūko įvairių prasmingų veiklų.
Gimnazijoje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos darbuotojai. Jie vyresniesiems mokiniams kalbėjo apie demokratijos principus valstybėje bei kvietė jungtis prie Demokratijos žinių konkurso. Ir susitikimo metu patrauklia mokiniams forma organizavo konkursą, o nugalėtojai buvo pamaloninti dovanėlėmis!
Pamokas, skirtas Vasario16-ajai paminėti, organizavo jaunesniesiems gimnazijos draugams IVg klasės mokinės Rimantė Jaciunskaitė ir Kamilė Žąsaitytė. Ačiū už tokią veiklą merginoms ir istorijos mokytojai Zitai Rutkauskienei.
Vasario 15 d. gimnazijos kieme buvo galima pamatyti ir keistoką reginį – Lietuvos Švietimo istorijos ,,Muziejų ant ratų”. Kuo įdomus šis projektas? Pagrindinis projekto „Muziejus ant ratų“ objektas – autobusas, kuriame įrengta interaktyvi veiksmo ekspozicija, skirta pristatyti Lietuvos didžiosios kunigaikštystės švietimo raidą XVI – XVII a. Istorinis turinys autobuse pristatomas strateginio žaidimo forma, o mobili ekspozicija pritaikyta 9-18 asmenų grupėms. Vyresnieji mokiniai aplankė, išbandė, sužinojo…
5 ir 7 klasių mokiniai (mokytoja Irena Šeimienė) lietuvių kalbos ir literatūros pamokas irgi skyrė artėjančiai Lietuvos gimtadienio šventei – Vasario 16-ajai. Jie dalijosi mintimis apie laisvės svarbą kiekvienam žmogui, valstybei, rašė sveikinimus ir palinkėjimus Lietuvai. Dar kartą prisiminė „Tautiškos giesmės“ tekstą ir gilindamiesi į žodžių prasmę stengėsi kuo gražiau ir kruopščiau jį perrašyti. Šeštokai (mokytoja Nijolė Milienė) skaitė tekstus apie apie Lietuvos vardo kilmę, Lietuvos valstybės pradžią. Studijuodami Lietuvos žemėlapį, prisiminė savosios šalies istoriją, ją siejo su savo gyvenamąja aplinka.
Vasario 15 d. 4 kl. mokiniai dalyvavo pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos ,,Žaliasis taškas” organizuojamoje ,,Žaliojo raštingumo” edukacijoje, skirtoje Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Iš antrinių pakuočių atliekų pagamino dekoraciją-širdelę.
Priešmokyklinės grupės ugdytiniai, sugiedoję ,,Tautišką giesmę” mokyklos kiemelyje, dalyvavo viktorinoje apie Lietuvą. Jie susipažino su Lietuvos simboliais, iškiliais žmonėmis, datomis, sužinojo, kas yra Lietuvos ,,auksas”bei kokios yra Lietuvos kaimyninės šalys.
Vasario 15 dieną Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Kiškučių“ ir ,,Ežiukų“ grupių vaikučiai rinkosi į šventinį rytmetį, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Vaikučių eilėraštukai, dainelės, šokiai buvo skirti šiai prasmingai šventei. Prieššventinį laikotarpį vaikai gamino įvairius atvirukus, skirtus Lietuvai. Surengta darbelių paroda ,,Mano Lietuva“. Tikimės, kad organizuotos veiklos palietė vaikų širdeles, kad skatins juos domėtis ir didžiuotis savo šalimi.
Diena buvo įtempta, bet įdomi ir prasminga!

Informaciją surinko mokytoja Nijolė Milienė

« 21 »