ANTROKAI VILNIAUS KNYGŲ MUGĖJE

Vasario 23 d. 2 klasės mokiniai, lydimi tėvelių, vyko į Vilnių, į Lietuvos parodų ir kongresų centrą LITEXPO, ir dalyvavo Vilniaus knygų mugės „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“ renginiuose.
Penktadienį, įspūdžių dieną, antrokai išties patyrė daug įspūdžių: susitiko su knygų autoriais, dalyvavo įvairiose edukacijose, įsikūnijo į knygų personažus, gavo dovanų knygų.
Emilijai didžiausią įspūdį paliko kūrybinėse erdvėse vykusio asmeninio žemėlapio kūrimas ir žaidimas su senaisiais J.Jablonskio sukurtais žodžiais. Nustebino knygų gausa ir netikėtas susitikimas su jos mamos artima giminaite, personažo Pelėdos Drūlijos autore, Inga Narijauskiene.
Edvinas ir jo brolis Augustas susitiko su gamtos mokslų daktaru Libertu Klimka.
Žemyna skaito labai daug knygelių, tačiau ją  labiausiai nustebino, kad galėjo pamatyti rašytojus, nes paprastai rašytojas likdavo tarsi „už kadro“, o šįkart buvo galima net pabendrauti! Ji, Ąžuolas, Ugnė ir Aurėja bendravo su gamtininku ir tikru vaikų draugu Selemonu Paltanavičiumi.
Adrijai ir Lukai pats smagiausias potyris – Virtuali kelionė po Lietuvą. Mergaitės, užsidėjusios virtualios realybės akinius, žiūrėjo filmuką apie Lietuvą „Aš Lietuva“.
Milita džiaugėsi, kad mugėje buvo labai daug užsiėmimų vaikams. Jai labiausiai patiko spręsti Lietuvos nacionalinio muziejaus užduotis, o visas išsprendusi, gavo dovanėlę. Mergaitė net pasimatavo senovinius papuošalus. O Gabrielė, grįžusi į namus, iš karto sėdo skaityti savo naujų knygelių.
Tikimės, kad knygų mugėje patyrę daug įspūdžių, antrokai pradės draugauti su knygelėmis bei tikės ir pasauliu, ir pasakom, o knygų autorių užrašyti palinkėjimai išsipildys!

Mokytoja Laimutė Gražulienė

« 10 »