ARG ALFOS

(Alytaus rajono gimnazijų Alfos)

„Olimpinė karta“ – tai ilgalaikė programa, skirta vaikų ir jaunimo olimpiniam ugdymui, olimpinių idėjų ir sporto kaip ugdymo priemonės sklaidai Lietuvoje. Programos uždaviniai – skatinti vaikus ir jaunimą sportuoti bei mokytis per sportą, formuoti harmoningą, kūrybingą, atsakingą asmenybę, skleisti olimpizmo idealus, gerinti Lietuvos vaikų sveikatą, stiprinti sporto svarbą tarp visuomenės narių. Alytaus r. Miroslavo gimnazija nuo 2019 metų yra „Olimpinės kartos“ narė, aktyviai dalyvauja veikloje, projektuose.
Spalio 12 dieną gimnazijoje įgyvendintas „Olimpinės kartos“ projektas ,,ARG Alfos“, kurį organizavo ir vykdė fizinio ugdymo mokytojos Ingrida Rauličkienė ir Aušra Asakavičienė, taip pat prie projekto organizavimo aktyviai prisidėjo ir Miroslavo gimnazijos mokinių taryba bei programos ,,Jaunimas gali“- Sporto fanų komanda. Smagu, jog renginyje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto Vyriausioji specialistė Gailutė Lankelienė.
Projekto tikslas – populiarinti Olimpines idėjas gimnazistų tarpe, jaunimui diegti humanistinius olimpizmo idealus ir kultūrą, ugdyti jų dvasines vertybes ir nuostatas, formuoti harmoningą, kūrybingą ir laisvą asmenybę, skatinti gimnazistų suvokimą apie fizinį raštingumą, fizinį aktyvumą. Vienyti Alytaus rajono gimnazijų mokinius ir skatinti jų dalyvavimą renginiuose, sudominti fiziniu aktyvumu.
ARG Alfos renginyje dalyvavo Alytaus rajono gimnazijos: Miroslavo gimnazija, Simno gimnazija, Krokialaukio Tomo Noraus – Naruševičiaus gimnazija, Butrimonių gimnazija. Renginys skirtas I-IV gimnazijų klasių mokiniams.
Renginio metu vyko įvairios veiklos: gimnazijų komandos turėjo paruošti prisistatymus apie savo gimnaziją, kur būtų akcentuojama, kaip jų gimnazija populiarina savo veiklose Olimpines vertybes, kaip skleidžiama Olimpinė dvasia jų gimnazijoje. Vyko Olimpinių žaidynių viktorina, orientacinis žaidimas su skirtingomis veiklomis, kuriose gimnazistai turėjo atpažinti Olimpiečius, sukurti draugystės skulptūrą, sudėlioti Olimpiečio dėlionę, sudėti žodį – užslėptą vertybę, taip pat vyko aktyvioji užduotis. Kūrybiškumo dirbtuvėse komandos piešė ir pristatė Olimpinį talismaną, Olimpinį simbolį, priesaiką, Olimpinį kaimelį. Taip pat vyko ir draugiškos tinklinio varžybos.
Pagrindiniai renginio siekiai – kilnus elgesys, pagarba kitiems, draugystė, pastangomis pelnytas džiaugsmas, teigiamos emocijos, fizinio raštingumo skatinimas. Komandos buvo sudarytos iš skirtingų gimnazijų mokinių turint tikslą, kad gimnazistai draugiškai bendrautų, atrastų artimesnį ryšį su kitų gimnazijų mokiniais, bendrautų ir bendradarbiautų.
Mokėjimas kilniai elgtis sporte, renginiuose gali ugdyti ir stiprinti gebėjimą taip pat elgtis savo bendruomenėje ir gyvenime. Renginio metu skatinome aktyvų bendravimą, draugystę, atsakomybę, pagarbą, o dėl to pelnytas džiaugsmas atpirko mūsų lūkesčius. Gimnazijos direktorė Sonata Gražulienė pasveikino visus dalyvius, įteikė jiems atminimo dovanėles.
Tikimės, jog vykdyto projekto ARG ALFOS rezultatas uždegti Olimpinę dvasią kiekvieno gimnazisto širdyje, suburti Alytaus r. gimnazijų bendruomenes, skatinti glaudesnį bendravimą ir bendradarbiavimą tarp rajono gimnazijų ir mokytojų pavyko. Buvo daug emocijų, juoko, azarto, judėjimo džiaugsmo, kūrybiškumo, ir, žinoma, bendrystės.

Fizinio ugdymo mokytoja Ingrida Rauličkienė