GIMNAZIJOS DIENA – BENDRUMO ŠVENTĖ 2023

Paskutinysis balandžio mėnesio penktadienis gimnazijoje būna šventinis – organizuojama nepamokinio ugdymo diena „Gimnazijos diena – bendrumo šventė“. Šiemet tai buvo balandžio 28 diena, kurios metu kūrėme šventę sau ir kitiems, ugdėmės kūrybiškumą, tobulinome bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Klasių auklėtojos ir mokytojos dieną pradėjo prevencinėmis valandėlėmis. Kitose pamokose buvo daug įvairios veiklos. Štai 1-4 klasių mokiniai dalyvavo užsiėmimuose su Alytaus r. Visuomenės sveikatos biuro darbuotojomis, o 6-7 klasių mokiniai dalyvavo konkurse-viktorinoje „Lietuvos etnografiniai regionai“. Penktokams ir šeštokams organizuotas užsiėmimas su muziejininke-edukatore D. Andruškevičiene. 7-8 ir Ig-IIg klasių mokiniai turėjo galimygę išgirsti pranešimą „Pažįstame ne tik Dainavos kraštą“, kurį skaitė 2 klasės mokinys Rėjus Kazlauskas, sužavėjęs, beje, savo gebėjimu įspūdingai komunikuoti su auditorija. Orientacinis žaidimas, vykęs mokyklos kieme, kvietė 5-8 ir Ig-IVg klasių mokinius. Prasmingas, naudingas buvo ir susitikimas su Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo atstovais, vykęs IIIg ir IVg klasių mokiniams. Kūrybinė, įdomi užduotis „Pasaka dzūkiškai“ buvo skirta visų klasių mokiniams: perkurtos pasakos dzūkų tarme, pieštos iliustracijos. Nominacijos „Esame matomi“ (mokiniai nominuoja mokytojus, mokytojai nominuoja mokinius) kaip visada sulaukė didelio susidomėjimo. Na, o per paskutinę dienos pamoką į susitikimą su karo žurnalistu R. Lapaičiu buvo pakviesti 5–8, Ig–IVg klasių mokiniai. Jos metu buvo įdomu išgirsti asmeninę žmogaus patirtį, įgyjamą labai sudėtingomis karo sąlygomis.

Taigi, stengėmės puoselėti gimnazijos tradicijas, jas atnaujindami prasmingomis veiklomis.Tikėtina, kad visai gimnazijos bendruomenei diena prabėgo prasmingai ir įdomiai.

Rasa Žilinskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui