KONKURSE „ATGAL Į GAMTĄ“ – GIMNAZIJOS IIIG KLASĖS KOMANDOS SĖKMINGAS PASIRODYMAS

2021 metų birželio 11 dieną VšĮ Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija (KMAIK) organizavo konkursą  „ATGAL Į GAMTĄ!“. Tai intelektuali viktorina, skirta mokinių žinių apie šalies gamtą (ypač miško ekosistemas), miškininkystę, aplinkosaugą, kraštotvarką ir kitų su gamta susijusių sričių pademonstravimui ir gilinimui.

Konkursas vyko nuotoliniu būdu „Kahoot!“ internetinėje žinių patikros platformoje, kurioje varžėsi net 36 Lietuvos mokyklų komandos, o tarp jų ir mūsų  – Miroslavo gimnazijos IIIg klasės mokinių komanda „Miroslavas“. Ją sudarė IIIg klasės mokinės: Rugilė Januškauskaitė, Kamilė Valvonytė ir Eglė Žilinskaitė. Jas šiam konkursui ruošė geografijos mokytoja Rasa Žilinskienė ir biologijos mokytoja Reda Kančienė.

Po įtemptos 1,5 valandos trukusios kovos mūsų gimnazijos merginų komanda pademonstravo savo žinias greičiausiai, surinko daugiausiai taškų „Kahoot!“ platformoje ir iškovojo I – ąją vietą, tačiau pagal pateiktus teisingus atsakymus konkurse nusileido Kauno „Varpo“ ir Birštono gimnazijų komandoms ir užėmė III – ąją vietą.

Birželio 18 dieną Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje vyko konkurso „ATGAL Į GAMTĄ!“ nugalėtojų pasveikinimas ir apdovanojimų ceremonija. Į šventę atvyko pirmąsias keturias vietas užėmusios komandos, būrys konkurso partnerių ir rėmėjų. Geriausiai pasirodžiusias komandas nuotoliniu būdu pasveikino Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius ir LR Aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Jie džiaugėsi šiame konkurse pademonstruotomis puikiomis mokinių žiniomis ir augančiu jaunimo susidomėjimu gamta, noru spręsti aplinkosaugines problemas. Mokinius taip pat pasveikino kolegijos direktorius dr. Vaidotas Lygis ir kiti konkurso rėmėjai bei partneriai.

Trims prizines vietas užėmusioms komandoms buvo įteikti solidūs piniginiai prizai,  LR Aplinkos ministro S. Gentvilo ir KMAIK direktoriaus V. Lygio pasirašyti padėkos raštai, įvairios atminimo dovanos: Aplinkos ministerijos, Gamtos tyrimų centro, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Aplinkos apsaugos departamento prie LR Aplinkos ministerijos, Kraštovaizdžio ir želdynų ekspertų grupės, Lietuvos Gamtos fondo ir kitų rėmėjų įsteigti prizai. Konkurso partneris – Gamtos tyrimų centras – įsteigė specialųjį prizą: gyvą gamtos pamoką, kurią 2021 m. rugsėjo mėn. nugalėtojų komandoms ves žymus Lietuvos gamtininkas Selemonas Paltanavičius.

Dėkojame konkurso organizatoriams, rėmėjams bei partneriams už puikiai organizuotą renginį, vertingas dovanas, solidų piniginį prizą! Tai puiki dovana prasidedančių vasaros atostogų proga!

Mokytoja Reda Kančienė