,,Detektyvų paieškos“ Miroslave

Miroslave balandžio 16-30 dienomis vyko respublikinės programos ,,Jaunimas gali“ orientacinis, kupinas atradimų, pažinimo, judėjimo džiaugsmo žaidimas „Detektyvų paieškos“, kurį Miroslavo gimnazijoje organizavo minėtosprogramos trenerė Ingrida Rauličkienė ir fizinio ugdymo mokytoja Aušra Asakavičienė. Smagu, jog į lobių paieškas įsijungė ne tik programos auklėtiniai, bet ir kiti gimnazijos mokiniai. Smagu, kad šia veikla susidomėjo ir buvę mokiniai net jau su savo šeimomis, dauguma gimnazijos bendruomenės narių, svečiai iš aplinkinių miestelių. Iš gautų žinučių, atsiliepimų smagu girdėti, jog lobių paieškos suteikė gerų emocijų visiems, panorusiems  nenumoti ranka į kvietimą ir pasirinkti įdomią veiklą! 

Buvo parengta 10 įdomių užuominų apie tai, kur slepiasi lobiai. Reikėjo turėti tik mobilųjį telefoną, pagal žemėlapį ir užuominas atrasti lobį (lapą su QR kodu). QR kodą nuskenavus atrakinamas lobis su paslėpta linksma užduotimi ir skaičiumi, kurį reikėjo prisiminti ir užsirašyti. Lobius buvo rekomenduojama atrakinti paeiliui – nuo 1 iki 10. 10-jį buvo galima atrakinti tik suradus visus kitus 9 lobius. Surinkusieji visus 10 lobių savo gyvenvietėje galėjo atsiimti prizą – pradedančiojo detektyvo sertifikatą. Smagu, jog visi dalyviai patobulino kai kuriuos įgūdžius: atkaklumą – ieškodami paslėptų lobių, smalsumą – gilindamiesi į užduoties smulkmenas, bendradarbiavimą – komandoje su šeimomis ieškodami paslėptų lobių… Pakartotos ir istorijos žinios, nes dalyviai susipažino su gyvenvietėje esančiais objektais; pasaulio pažinimo, nes mokytasi pažinti žemėlapį ir orientuotis aplinkoje. O kur dar patirtas paties judėjimo džiaugsmas, susikurta puiki emocinė-psichinė būsena, fizinis aktyvumas – juk įveiktas ne vienas tūkstantis žingsnių.

 Smagu, jog buvome smalsūs, mėgstantys naujoves bei aktyvias veiklas, kuriose skatinamas jaunimo kūrybiškumas, fizinis raštingumas, aktyvumas… Žinoma, kad ir suteikta galimybė naudotis šiuolaikinėmis informacinėmis technologijomis edukaciniais tikslais. Tikėtina, kad dalyvaujant žaidime „Detektyvų paieškos“ laikas buvo praleistas tikrai prasmingai!

Programos ,,Jaunimas gali“ trenerė Ingrida Rauličkienė