Projektas „Muzikos šalyje“

Kiekviena vaiko pažintis su muzikos pasauliu, tiek su instrumentais, tiek su atlikėjais, mažojo sieloje gali pažadinti meilę šiai meno rūšiai. Būtent muzika parodo kelią į garsų pasaulį ir padeda atrasti vis kitokias meninės raiškos priemones.

      Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniai kartu su mokytojomis Eugenija Poženčiene, Violeta Cilciūte ir Jolanta Valvoniene nuo rugsėjo 14 dienos iki 28 dienos vykdė projektą „Muzikos šalyje‘‘. Projekto metu mažyliai susipažino su muzikos instrumentais ir jais atliekama muzika, atliko darbelius, klausydamiesi įvairios muzikos, susipažino su muzikos raštu ir patys su dideliu džiaugsmu ir noru muzikavo.

    „Ežiukų“ grupės vaikučiai aplankė Alytaus miesto sodo muzikos instrumentų aikštelę. Išvykoje netrūko geros nuotaikos, nes mažyliai grojo lauko muzikos instrumentais, džiaugėsi jų skleidžiamais garsais. Muzika, kurios garsai mus lydi nuo pirmų vaikystės dienų, yra puiki priemonė, padedanti susipažinti su jį supančia aplinka ir lavinti vaizduotę.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja  Eugenija Poženčienė