Turiningai praleistas laikas

Rugsėjo 17 dieną 2 klasės mokiniai su mokytoja Diana Stankeviče lankėsi Alytaus Kraštotyros muziejuje, kur netradicinėje aplinkoje vyko lietuvių kalbos pamoka „Veltinukas“. Mokiniai ne tik prisiminė, kaip avelės garbanos tampa šildančiu žmogaus kūną pluoštu, bet daug sužinojo, ieškodami informacijos seniausiems žaisliukams apibūdinti. Vaikai atliko praktinę užduotį – nusivėlė kamuoliuką-veltinuką. Po užsiėmimo jie vaikščiojo po muziejaus erdves, susidomėję apžiūrinėjo muziejaus ekspoziciją. Tądien ir vėliau prasmingai leistas laikas: Alytaus Dainavos kino teatre žiūrėtas animacinis filmas „Troliai 2“ – tai dovana mokinukams už aktyvų dalyvavimą krūminių dantų dengimo silantais programoje. Filmukas labai patiko, o jį žiūrėdami vaikai susipažino su įvairiais muzikos stiliais, sužinojo, kaip svarbu mokėti kitą išklausyti.

Prasmingai leistas laikas ir kitoje erdvėje: lankydamiesi miesto sode, mokiniai praktiškai išbandė muzikos instrumentus, gėrėjosi jų skleidžiamais garsais, kūrė savo muziką.

Taigi šis rugsėjo ketvirtadienis 2 klasės mokiniams buvo tikrai turiningas: įgyta naudingos patirties bei praktinių žinių, tobulinti socialiniai įgūdžiai. Visos veiklos mokinukams suteikė daug teigiamų emocijų.

Pradinių klasių mokytoja Diana Stankevičė