Rugsėjo 1-ji Miroslavo gimnazijoje

2020-2021 mokslo metų rugsėjo Pirmosios diena gimnazijos bendruomenei prasidėjo Šv. mišiomis miestelio bažnyčioje. Po jų mokiniai, jų tėveliai, mokytojai rinkosi į gimnazijos kiemą, kur buvo organizuota tradicinė mokslo metų pradžios šventė. Smagu buvo matyti seniai matytus ar naujus veidus – nuotolinis mokymas buvo išskyręs ilgam. Atpažinti pažįstamus kartais buvo net sunkoka, nes visų veidus dengė kaukės – privalomas, kasdienybės atributu tapsiantis daiktas.

Daug gero linkintys, sveikinantys, besidžiaugiantys sugrįžusiais į gimnazijos erdves buvo gimnazijos direktorės Sonatos Gražulienės, Miroslavo Švč. Trejybės parapijos klebono Miroslavo Dovdos žodžiai. Dvyliktokų pagarbiai atlydėti pirmokėliai dar buvo padrąsinti ir jų mokytojos Aurelijos Kuncevičienės mintimis. Daug tvirčiau kalbėjo dvyliktokai, o dalindami mokytojams ir visam gimnazijos personalui gėlių žiedus atrodė kiek besijaudinantys – jiems ši šventė paskutinė.

Nuotaiką praskaidrino muzikiniai kūriniai, kuriuos dovanojo mokytojos Astos Sujetienės parengti mokinukai ir vienuoliktokė Ina Miliauskaitė.

Šiemet Rugsėjo 1-osios šventės metu daugiau dėmesio sulaukė mokiniai, kurie dar pernai gerai mokėsi, elgėsi, nepriekaištingai lankė pamokas ar yra įvairių konkursų laimėtojai, aktyvūs gimnazijos bendruomenės nariai.

Padovanota gausybė įvairiaspalvių gėlių tarsi siunčia žinutę, kad į gimnaziją norėta grįžti. Dabar visiems norisi tikėtis, kad būdami kitokie, kad pargrįžę kitaip, mes čia liksime ilgam. Sėkmės ir vilties mums visiems.

Mokytoja Nijolė Milienė