Vaikų vasaros dienos stovykla Miroslave

Alytaus r. Miroslavo gimnazijoje rugpjūčio 21–26 dienomis vyko Vaikų vasaros dienos stovykla ,,Judėkime, pažinkime, atraskime”, finansuojama Alytaus rajono savivaldybės iš Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų valstybės biudžeto.

Rugpjūčio 21 dieną Vaikų vasaros dienos stovykla prasidėjo veiklų pristatymu, sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo kūrybiniais darbais. Į veiklas puikiai įsiliejo programos ,,Jaunimas gali” organizuota iniciatyva – Vaikų ir moterų bėgimas ,,Diena priklauso tau”. Dalyviai ne tik patyrė begalę gerų emocijų, bet ir gavo rėmėjų įsteigtus prizus.

Antrąją Vaikų vasaros dienos stovyklos ,,Judėkime, pažinkime, atraskime” dieną organizuotos edukacinės-pažintinės veiklos: dalyviai vyko į Alytų, aplankė Alytaus piliakalnį, Baltosios Rožės tiltą. Nuotykių parke ,,Tarzanija” dalyvavo edukacinėje programoje ,,Pasigamink kibiną pats”.

Trečioji diena buvo skirta kelionėms. Stovyklautojai vyko į Metelių regioninį parką, kur Lankytojų centro administratorius Artūras Pečkys vedė edukacinę programą apie parko ekosistemas. Dalyviai keliavo dviračiais aplink Dusios ežerą gamtiniais pažintiniais takais, iškylavo parko teritorijoje esančioje poilsiavietėje.

Paskutinę Vaikų vasaros dienos stovyklos dieną lankytasi 2020 m. Lietuvos kultūros sostinėje Trakuose. Susipažinta su Trakų pilies istorija, pasiplaukiota laivu Galvės ežere.

Vaikai džiaugėsi pažinę, atradę, patyrę gerų emocijų, aktyviai praleidę laiką Vaikų vasaros dienos stovykloje.

Stovyklos vadovė Ingrida Rauličkienė